skip to Main Content
BBQ opruiming

Kamado barbecue, de meest diverse manier van buitenkoken

Deze vorm van barbecue streeft alle andere vormen voorbij!

Op zoek naar een kamado barbecue? Dan ben je bij Kamado Express aan het juiste adres! We verkopen alleen a-merken zoals Big Green Egg, Kamado Joe, MONOLITH en The Bastard. Naast keramische barbecues vind je bij ons ook een groot assortiment aan bijbehorende accessoires. Bestel online, of kom langs in onze winkel The Fire Station!

Resultaat 1–15 van de 266 resultaten wordt getoond

Waarom een kamado barbecue?

De originele kamado barbecue vindt zijn oorsprong zo’n 3000 jaar geleden in China. Sinds Big Green Egg in 1974 zijn deuren opende in de VS heeft de kamado sterk aan populariteit gewonnen. Zeker de afgelopen jaren is de kamado niet meer weg te denken uit de tuin van menig Nederlander. Niet zo gek, want het is een geweldig mooie vorm van barbecueën!

Kamado betekent letterlijk ‘plaats voor de kookpot’ in het Japans, ofwel ‘kachel’ of ‘fornuis’. Door de betekenis van dit woord in gedachte te houden, begrijp je al snel dat dit type barbecue zeker niet alleen geschikt is om gewoonweg te grillen. Er zijn veel verschillende technieken toe te passen op een kamado barbecue, waardoor je hele diverse gerechten op tafel kunt zetten. Even inspiratieloos? Er zijn genoeg kookboeken gespecialiseerd in koken op een keramische barbecue en vele accessoires om ervoor te zorgen dat je het gerecht tot in de puntjes kunt bereiden!

Waarom Kamado Express?

Bij Kamado Express vind je een heel divers assortiment aan kamado barbecues. Zo verkopen we ‘The Original’, namelijk Big Green Egg, maar ook hele stoere producten van The Bastard, een merk van Hollandse bodem. Het merk Primo biedt naast de welbekende ronde, ook ovale kamado’s waardoor je makkelijker langere ingrediënten kunt grillen zoals een flinke portie spareribs, en natuurlijk niet te vergeten, de Ferrari onder de kamado’s; de Kamado Joe. Met Kamado Joe hebben we de meest innovatieve kamado ter wereld in het assortiment opgenomen!

Kamado Express is ontstaan vanuit een passie voor het barbecueën. Oprichter en eigenaar Kamiel is als hobbyist door de jaren heen een echte ervaringsdeskundige geworden en vertelt je met alle plezier alles over onze verschillende merken. Kom daarom vooral eens langs in onze winkel The Fire Station! Bestel je liever online? Ook dan staat we klaar om je via de chat, mail of per telefoon te woord te staan!

De levertijd is ca. 2 tot 3 dagen en verzending is vanaf €30,- gratis in Nederland en wij verzenden vanaf €60,- gratis naar België.

Bestellen is makkelijk, betalen is veilig en onze klanten waarderen onze service met gemiddeld een 9+.

Wat kan een kamado barbecue?

  • Bakken
  • Grillen
  • Stoven met de Dutch Oven
  • Warm roken
  • Koud roken
  • Searing (schroeien) met het gietijzeren rooster
  • Low & Slow cooking
  • Steenovenpizza’s bakken
Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.