Chocoladetaartje
Voor de echte zoetekauw
Voorbereiding
Begin met het smelten van de boter en de chocolade. Dit doe je in een schaal op de ‘au bain-marie’-manier.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig beslag.
Voeg hier de bloem aan toe. Als dit klaar is, voeg je het boter-chocolademengsel toe en roer je dit tot een glad beslag.
Bereiding
Verwarm de Kamado tot 225 graden Celsius. Bestrijk ovenbestendige bakjes met boter en vul deze voor 2/3 met het mengsel.
Zet ze vervolgens in de Kamado en bak ze af in 8 tot 12 minuten.
No, not time for a drink yet!
Maak ondertussen de ananas schoon en snijd deze in reepjes.
Grill ze kort op de Kamado en zorg voor een mooie grillstreep.
Hmm.. I like that!
Maak een crunch van de pistachenootjes, walnoten en chocoladebonen door deze fijn te slaan.
Leg de crunch op het bord en probeer het taartje in zijn geheel uit het bakje te krijgen.
Leg het taartje op de crunch en garneer deze met een bolletje vanille-ijs en natuurlijk een paar stukjes gegrilde ananas.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
- 175 gram pure chocolade
- 175 gram boter
- 75 gram suiker
- 75 gram bloem
- 4 eierdooiers
- Ananas
- Vanille-ijs
- Pistachenootjes
- Walnoten
- Chocoladebonen