skip to Main Content

Lekbak

Als je gaat barbecueën dan houd je het niet tegen dat er nogal eens wat vet, vocht of restjes van het vlees afkomen. Wanneer dit op je plate setter/heat deflector of op je kolen komt kan er een flinke rookontwikkeling ontstaan. Dat wil je liever niet hebben. Een goede drip pan biedt dan uitkomst. De lekbak vangt al het vet, vocht en andere restjes op zodat je plate setter en je kolen schoon blijven. Wanneer je de drip pan vult met een laagje water verhoog je ook nog de luchtvochtigheid en dit soort ervoor dat je gerechten extra sappig worden!

Lekbak bij Kamado Express

Bij Kamado Express verkopen we 3 verschillende soorten lekbakken. We lichten ze even kort uit. Klik op de naam van het product voor meer informatie.

  • Big Green Egg ronde lekbak
    Deze ronde drip pan van Big Green Egg heeft een diameter van 27 centimeter en is voorzien van een antiaanbaklaag. Temperaturen tot 232 graden zijn geen enkel probleem voor deze drip pan.
  • The Bastard lekbak
    De drip pan van The Bastard heeft een diameter van 28 centimeter en is gemaakt van staal. Je gebruikt deze drip pan in combinatie met een plate setter of de grill verhoger. Deze is verkrijgbaar in de maten Medium en Large.
  • The Bastard halve lekbak Large
    Deze halve maan vormige drip pan is erg handig in combinatie met de plate setter square large.

BBQ musthaves

Bij Kamado Express verkopen we ontzettend veel BBQ accessoires. Sommige accessoires zijn ‘nice to have’. Dat zijn hele gave accessoires die het barbecueën leuker maken, maar niet per se noodzakelijk zijn. Maar sommige accessoires zijn absolute musthaves voor de ultieme kamado beleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kernthermometer, goede kwaliteit houtskool of een beschermhoes. En zo zijn er nog veel meer accessoires die wij onder de noemer ‘musthaves’ scharen. Benieuwd welke accessoires dit zijn? Je leest ze in dit blogartikel.

Volg een BBQ workshop

Wil je alle ins-and-outs van het barbecueën weten en de juiste technieken leren van een echte BBQ professional? Volg dan eens een BBQ workshop van The Fire Station. Wij verzorgen verschillende workshops. Zoals bijvoorbeeld de Kamado Basics workshop, Beef excellent workshop en de vis & schaaldieren workshop. Zou je graag eens willen deelnemen aan één van deze workshops of ben je benieuwd welke workshops wij nog meer verzorgen? Kan dan eens op deze pagina, schrijf je in en leer van een professional!

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!