skip to Main Content

Houtpapier

Je gerecht gewikkeld in houtpapier geeft een heerlijke rooksmaak. Super!

Heb je dit weleens geproefd? Ingewikkeld in een stukje houtpapier krijgt je gerecht een heerlijke houtachtige rooksmaak. Super! Houtpapier maak je nat en dan wikkel je de ingrediënten er in. Het hout papier beschermt tevens je gerecht tegen uitdrogen, het houdt sappen vast en je krijgt ook dat heerlijke houtsmaakje van kers, els, cederhout of hickory.


Roken met houtpapier

Wil je hout papier bij je BBQ gerechten gebruiken? Zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hier worden geen chemische stoffen aan toegevoegd, waardoor de smaak van het rookhout extra goed naar voren komt.

Rookpapier is er in vele soorten en maten, van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van het merk Axtschlag, een premium merk in rookhout, waaronder houtpapier, uit Duitsland. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis. De Western Red Cedar en kersen zijn geschikt voor alle soorten ingrediënten, van vis en schaaldieren tot kip en kaas. Western Red Cedar is een houtsoort die al werd gebruikt door de indianen en geeft een mooie rokerige smaak aan je gerechten, waar kersenhout juist een fruitige smaak geeft. Elzenhout is specifiek voor varkensvlees perfect en hickory voor vlees in het algemeen. Beide houtsoorten zijn ook lekker bij vis en gevogelte.

Rookhout

Hout papier voor je BBQ gerechten zorgt ervoor dat je ingrediënten langzaamaan gaar worden en geven een ontzettend lekkere rooksmaak. Ook de structuur komt het ten goede! De etherische oliën die vrijkomen uit het hout zorgen ervoor dat je gerechten heerlijk mals blijven. Verras je gasten en serveer je gerechten verpakt in het houtpapier. Een lust voor het oog!

Naast houtpapier voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout van Axtschlag in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtsnippers, houtplanken, rookmot en houten chunks. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Zoeken