skip to Main Content

Guest BBQ Pitmaster Event – Marco van Houten

Zaterdag 6 april was het weer tijd voor ons Guest BBQ Pitmaster Event waarop een gast pitmaster zijn ‘signature dish’ komt bereiden. Ditmaal de eer aan Marco van Houten om een heerlijk recept in onze experience tuin te bereiden. En dat is zeker gelukt!

Wie is Marco van Houten?

Marco is inmiddels een heuse professional geworden in de kamadowereld, maar is gestart als hobbyist met een passie voor deze prachtige barbecues.

Dat laatste is hij met de tijd zeker niet verloren en bereidt dan ook de heerlijkste gerechten die hij graag deelt met zijn volgers op Instagram. De gerechten smaken niet alleen heerlijk, het zijn ook echt plaatjes! Een passie moet je delen en met die gedachte kwam hij dan ook een demo geven tijdens ons event bij The Fire Station waar jij heerlijk kon komen proeven!

Pulled Duck

De Signature Dish van Marco van Houten; de Pulled Duck van gekonfijte eendenbouten! Het kost je een dagje bereidingstijd, maar dat is het dan ook zeker waard! Benieuwd hoe je hem zelf bereidt? Bekijk dan het recept!

Interview Marco:

Op welk merk kamado grill je het liefst en waarom?
“Ik heb thuis een GrillGuru Classic L, maar het liefst gebruik ik toch The Big Green Egg. Mooie, degelijke Kamado’s en voor elk gerecht wat je kunt bedenken bieden ze een bijpassend accessoire.”

Welke saus kan niet ontbreken bij een grillavondje?
“Ik heb mijn koelkast vol staan met diverse sauzen, ik gebruik altijd een andere. Maar de originele BBQ saus van Saus.Guru doet het altijd goed.”

Funny story: welk gerecht op de kamado is je grootste mislukking ooit?
“Dat is niet eens zo heel lang geleden. Ik had een mooie beenham, die had ik een aantal uren gepekeld. Daarna heb ik er een gevulde rollade van gemaakt. Hij zag er echt fantastisch uit, maar ik ben hem vergeten af te spoelen, dus het was 1 hap zout. Echt heel smerig!”

Beste aankoop: welk accessoire gebruik je het liefst/meest tijdens het barbecueën?
“Gietijzer, ik ben gek op gietijzer! Je kunt er zo ontzettend veel mee en het gaat bij goed onderhoud levenslang mee. Ook een goede draadloze kerntemperatuurmeter is essentieel”.

Benieuwd wie de volgende keer komt BBQ’en? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten!

Geïnteresseerd om zelf een keer je BBQ skills te laten zien? Stuur ons dan een berichtje via info@kamadoexpress.nl.

Back To Top
De waardering van kamadoexpress.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1067 reviews.
Close search
Winkelmand