skip to Main Content
Axtschlag

Axtschlag

Axtschlag rookhout, rookplanken, chunks en snippers.

Warm en koud roken is helemaal in op dit moment. Weer 2 technieken, voor op je kamado, waarmee je jezelf en je gasten kunt verrassen. Roken is een eeuwenoude, traditionele conserveringstechniek om vlees, vis of gevogelte langer te bewaren. Conserveren is tegenwoordig een bijkomstigheid, het gaat natuurlijk om die heerlijke, unieke rooksmaak! Dat is wat je wilt en met de diverse smaken van Axschlag rookhoutproducten kun je dat precies bereiken.

Axtschlag, kwaliteit aus Deutschland!

Het Duitse merk Axtschlag komt uit de gelijknamige regio Axtschlag, dat 30 km onder Berlijn ligt. Het rookhoutassortiment is echt helemaal compleet! Veel verschillende fruitboomsmaken zoals appel, kers en pruim en houtsoortsmaken zoals els, eiken, walnoot en hickory. Allerlei mogelijkheden om rooksmaak toe te voegen in de vorm van: houtpapier, rookplanken, chunks en chips.

Rookhoutproducten

Dit merk rookhout is van de beste kwaliteit. Ze voeren traditionele smaken rookhout zoals fruithout (pruim, appel, kers etc.) en bomensoorten die perfect zijn voor roken als de walnoot, eik, hickory, eik, berk, beuk en de els. Volgens de fabrikant wordt alles met de hand geselecteerd zodat ze de beste kwaliteit hout kunnen garanderen.

Axtschlag verwerkt alleen ecologische verantwoord hout in haar rookhoutproducten.

Er is geen sprake van kunstmatige toevoegingen of trucjes om smaak te manipuleren. Uitsluitend kwaliteit!

Rookplank

De rookplankjes zorgen voor een subtiele rooksmaak aan je meer fragiele bereidingen zoals bepaalde vissoorten. Maak je gerechten nog bijzonderder en voeg unieke smaak  toe. Axtschlag rookplankjes dien je minimaal 1 uur in water te laten weken! Leg je ingrediënten er vervolgens op en dat geheel leg je op je BBQ. Meestal kun je een plankje meerdere keer gebruiken. Er zijn 4 smaken, te weten: kers, esdoorn, els en uiteraard cederhout.

Houtsnippers / wood chips

Speciale houtsnippers voor op je BBQ! Hiermee tover je je kamado om in een echte rookoven! De Wood Smoking Chips zijn speciaal voor het toevoegen van rooksmaak aan je bereidingen. Er zijn 10 smaken in een zak van 1 kg. Afhankelijk van de smaak geschikt voor vis, vlees, gevogelte of zelfs groenten.

Houtpapier

Heb je dit weleens geproefd? Ingewikkeld in een stukje houtpapier krijgt je gerecht een heerlijke houtachtige rooksmaak. Super! Houtpapier maak je nat en dan wikkel je het in. Het papier beschermt tevens je product tegen uitdrogen. Bekijk het houtpapier hier.

Wood chunks

De wood chucks zijn grovere blokjes rookhout waar je wat langer mee kunt roken dan met de reguliere chips. Ze zijn er in de smaak appel, eik, beuk, els, hickory en kers. De wood chunks mag je zo in het vuur leggen en ze zullen een heerlijke, subtiele rooksmaak afgeven!

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!